Blog

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt niet alleen voor mij, maar ook voor de deelnemers aan mijn trainingen. Als ik een klassikale training geef, ben ik op tijd aanwezig. Zo heb ik ruim de tijd om dingen voor deelnemers klaar te zetten, alvast wat zaken op een flipover te zetten en te checken of de apparatuur die ik gebruik het wel doet.

Door mijn goede voorbereiding ben ik in staat om ontspannen een training te verzorgen en vooral te focussen op deelnemers met hun leer- en ontwikkelbehoeften. De kans op een succesvolle training is aanzienlijk groter dan de kans op problemen.

Ook als ik een onlinetraining verzorg, bereid ik mijzelf goed voor. Het succes van dit soort trainingen hangt soms letterlijk af van een glasvezelkabel of ongestoord wifibereik.

De overeenkomst tussen een piloot en online trainer 

Ik heb wel eens het vergelijk gemaakt tussen een piloot en een onlinetrainer. Allebei bereiden ze zich voor op wat komen gaat in de wetenschap dat de kans op technische mankementen het grootst is bij de voorbereiding, de start en aan het begin van een vlucht of online training.

We zijn afhankelijk van de techniek. Laat de techniek de piloot in de steek dan zijn de gevolgen tijdens de vlucht waarschijnlijk niet te overzien. Daarom is er, naast een uitgebreide check van de systemen, in ieder vliegtuig een dubbele of zelfs driedubbele versie aanwezig van vitale systemen.

Hoe zit dat bij mij, de onlinetrainer? 

Voor een onbezorgde onlinetraining check ook ik mijn apparatuur. Werkt mijn computer of laptop? Heb ik een opgeladen batterij, zit de voedingskabel in het stopcontact? Heb ik een reserve computer/laptop stand-by staan voor het geval de eerste crasht? Hoe is het gesteld met mijn telefoon? Is deze opgeladen? Heb ik een reserve telefoon en misschien wel het meest belangrijke werkt mijn wifi naar behoren?

Vliegtuigpassagiers en online deelnemers 

Vliegtuigpassagiers bereiden zich ook voor op hun vlucht. Ze hebben hun koffers goed ingepakt en zorgen ervoor dat de inhoud niet te zwaar weegt. Misschien hebben ze op de dag van vertrek ’s ochtends al online ingecheckt en zijn ze ruim op tijd op het vliegveld aanwezig. Het zal je maar gebeuren dat je, krap in de tijd, in een file belandt of de trein mist en daardoor je vlucht. Checken van de vluchtgegevens is ook slim al was het alleen maar om je te melden bij de juiste gate.

Deelnemers aan een onlinetraining doen er ook verstandig aan zich voor te bereiden. Heb je de lesstof niet voorbereid, dan wordt zo’n training een lange zit en loop je waarschijnlijk ook achter de feiten aan. Nog vervelender wordt het als je niet gecheckt hebt of jouw laptop/ computer wel geschikt is om deel te nemen aan onlinetraining.

En omdat je online deelneemt is een check van de wifi hier minstens net zo raadzaam. Kortom, je doet er verstandig aan om net als de trainer enkele checks te verrichten alvorens deel te nemen. Voorkomen is immers beter dan genezen.

In de volle vlucht 

Tsja, en dan heb je als piloot keurig alle checks afgewerkt. De systemen werken allemaal en de motoren draaien als een zonnetje en start verliep feilloos. Geen vuiltje aan de lucht. 

En dan ineens beginnen er lampjes te branden, alarmsignalen te klinken en reageert het vliegtuig anders dan normaal. Gelukkig is de piloot getraind op dit soort situaties en beschikt hij in de cockpit over een flink boek met mogelijke oplossingen voor de problemen waar hij zich voor gesteld ziet. Bovendien heeft iedere piloot een gedegen opleiding genoten om onder andere aan dit soort calamiteiten het hoofd te kunnen bieden.

Grote kans dat je als passagier helemaal niets zal merken van wat er zich in de cockpit afspeelt. En als dat wel het geval is, dan zal de piloot het doen klinken alsof er geen echt gevaar is. Alles onder controle dus.

Als trainer heb ik net tegen mijzelf gezegd dat het een goede onlinetraining is. Alles gaat zoals het moet gaan, de deelnemers nemen actief deel, er is een goede interactie en dan opeens…… klapt mijn beeldscherm eruit. Ik zie helemaal niets meer, maar hoor via mijn telefoonlijn de deelnemers verder praten alsof er niets aan de hand is. Een snelle check leert me, dat het beeldscherm de geest heeft gegeven. Snel start ik mijn reserve laptop op en zet de online sessie voort. Alles werkt weer naar behoren. Een calamiteit in de kiem gesmoord omdat ik, net als de piloot, getraind ben in het voorkomen van problemen.

Opleiding onlinetrainer

Net zoals Flight Simulator mij nog geen piloot maakt, maakt een reguliere trainersopleiding mij geen onlinetrainer. Voor beide vakken geldt dat er best wat bij komt kijken alvorens je als piloot aan de bak kan óf jezelf als online trainer de benodigde skills eigen hebt gemaakt.

atSync leidt geen piloten op. Als daar je ambitie ligt raad ik je aan verder te kijken. Maar als je een goede onlinetrainer wilt worden die zijn/haar vak verstaat, dan is een bezoek aan de website van atSync zeker de moeite waard.

Schrijf je in voor de training Online leren Faciliteren en start in oktober al met het halen van jouw brevet van onlinetrainer.

Categorieën