Blog

Trainen nieuwe stijl!

Trainen op afstand, net even anders …
Het afgelopen jaar heb ik haast iedere week één of meerdere dagen online trainingen verzorgd. Online trainen was een jaar geleden bij het uitbreken van Corona niet nieuw voor mij. Ik heb het vak van onlinetrainer vele jaren geleden al geleerd van één van de beste onlinetrainers die ik ken, Marion Reijerink. Zij leerde mij niet alleen de fijne kneepjes van online trainen, ze liet mij ook veelvuldig oefenen waardoor ik heb ervaren dat online trainen niet hetzelfde is als fysiek trainen.

Trainen met afstand, dat kan anders …
In mijn netwerk ben ik dagelijks getuige van collega trainers die ervan overtuigd zijn dat het  leerrendement van een onlinetraining lager is dan dat van een fysieke (klassikale) training. Ik deel hun mening niet! Deze trainers beroepen zich erop dat online trainen qua groepsdynamiek, interactie en samenwerken minder oplevert. Het klopt dat sommige trainingen minder geschikt zijn om (volledig) online te worden gegeven.

Een voorbeeld
De training Omgaan met agressiviteit in de winkel lijkt mij bij uitstek geschikt voor een fysieke bijeenkomst. Een trainingsacteur die met zijn neus tegen een webcam gedrukt staat en bedreigingen uit, maakt waarschijnlijk minder indruk dan met fysiek nabij contact.

Een telefoontraining daarentegen schreeuwt om een online variant. Zet de webcam uit, en diezelfde trainingsacteur is uitstekend in staat online een staaltje ‘vervelende’ klant tentoon te spreiden. Deelnemers ervaren een meer realistische context, dan in een klaslokaal met de rugleuning naar elkaar toe.

Als ik kijk en luister naar de manier waarop online wordt getraind en hoe trainingen zijn opgebouwd, kan ik veelal niet anders concluderen dat getraind wordt met afstand. Anders gezegd, de afstand wordt niet gecreëerd door fysiek geografische afstanden maar door de trainer en de opzet van zijn/haar training. En dat kan wat mij betreft anders!

Hybride trainen
En net als je denkt, dat je het online trainen wel in de vingers hebt, word je geconfronteerd met de 3.0 versie van je ooit zo overzichtelijk trainersbestaan; de hybride training. Want waarom zouden we
het makkelijk maken als het ook uitdagend kan 😊.

Alle gekheid op een stokje. Die hybride variant was natuurlijk te voorzien. Na een schoorvoetende start is bijna heel trainend Nederland het er wel over eens, dat online trainen een blijvertje is. We zijn het er ook over eens, dat niet alle onderwerpen even geschikt zijn om online te trainen. En daar waar zowel online als fysiek trainen een optie is, ontstaat ruimte voor hybride trainingen. Een training met zowel fysiek als online deelnemers.

Terug naar de tekentafel
Online en hybride trainen vragen om een andere aanpak dan fysiek trainen. Een simpel voorbeeld ter illustratie. Als ik 2 uur lang online aan de hand van een volgeschreven PowerPoint kennis spui, werkt dat niet! Als ik als deelnemer stil zit en luister in een thuisomgeving die schreeuwt om aandacht (de kat, de hond, kinderen, de wasmand, etc.) werkt dat evenmin.

Het is aan mij en aan jou (de trainer) om interactie en samenwerking te faciliteren. Jij en je training moeten verleidelijk, activerend en bovenal relevant zijn. En als sprake is van een hybride training zal je ook aandacht moeten hebben voor zowel je fysiek aanwezige deelnemers als degene die online deelnemen.

Maar hoe doe je dat dan? Het antwoord laat zich eenvoudig raden: Je moet terug naar de tekentafel!   

De basis op orde!
Te vaak wordt de tekentafel geassocieerd met alleen maar nieuwe leuke online werkvormen. Ik ben het daar niet mee eens! Terug naar de tekentafel, betekent ook letterlijk terug naar de tekentafel. De basis moet op orde zijn. En dat betekent dat je jezelf, je werkgever en/of opdrachtgever vragen stelt.

Wat wil je bereiken? Welke nieuwe kennis wil je delen met deelnemers? Tot welke nieuwe inzichten moet dit leiden bij deelnemers? Welk nieuw gedrag vloeit daaruit voort, en hoe tonen ze dit nieuwe gedrag in de praktijk?  Welke leerdoelen passen daarbij? Wanneer zijn jij en je werkgever (óf je opdrachtgever) tevreden?

In de praktijk krijg ik hier vaak vragen over. Moet dit? Kan dat niet anders? We hebben alle informatie toch al? Absoluut waar.

Mijn blog is vast en zeker niet het eerste dat je leest over online en hybride trainen. En vast en zeker ben ik ook niet de eerste die je vertelt dat je fysieke trainingen één op één overzetten naar een online variant niet werkt. Je creëert trainingen met afstand tussen trainer en deelnemers en deelnemers onderling.

Betrokkenheid
Het is mijn overtuiging dat de mate van succes van interactie en samenwerking sterk samenhangt met de vaardigheden van de trainer én de betrokkenheid van deelnemers. Betrokkenheid ontstaat als een deelnemer relevantie ziet en ervaart voor zijn of haar ontwikkeling. De allermooiste betrokkenheid vloeit voort uit een autonome wil tot zelfontplooiing. Interactie en samenwerken worden dan een stuk makkelijker.

Interactie en samenwerken
Hoe stimuleer je tijdens een online of hybride training interactie en samenwerking? Het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Door het leerproces te faciliteren met werkvormen die aansluiten op leerdoelen, passen bij de techniek die je gebruikt en door deelnemers  gelegenheid te bieden te ervaren, reflecteren, conceptualiseren en experimenteren. En daarnaast zal je moeten verleiden én activeren. Je kennisoverdracht zal bovendien relevant moeten zijn.

Training nieuwe stijl! Online en hybride
Op 12 mei verzorg ik de training Trainen nieuwe stijl! Online en hybride. In deze training besteed ik aandacht aan de tekentafel. Hoe zorg je voor een goede basis die bijdraagt aan leerresultaat? Ik sta ook uitgebreid stil bij de vraag wat ervoor nodig is om interactie en samenwerking te creëren in online en hybride trainingen.

Informatiesessie
Op 7 mei geef ik een gratis inspirerende informatiesessie van een uur met tips en tricks. Tijdens deze bijeenkomst zorg ik voor voldoende tijd en ruimte om vragen te beantwoorden.   

Wil jij bij mij direct een training volgen? Dat kan! Voor informatie en/of inschrijving klik hier.

Categorieën