Coaching

Individuele coaching

Motiverende gespreksvoering

Ik geef coaching volgens de basisprincipes van Motiverende gespreksvoering.  

Ieder mens vertoont wel eens gedrag dat hem/ haar ervan weerhoudt om eigen doelen te behalen. Gedrag waarvan ze weten dat het niet handig is, maar waar ze toch elke keer weer in vervallen.

Een voorbeeld

Bijvoorbeeld, als geen ander weet je dat een gezond leven belangrijk is. Gezonde voeding en regelmatig bewegen zorgen ervoor dat je minder kans loopt op ziektes. Je bent energieker en scherper dan wanneer je niet gezond zou leven. Maar je bent ook een Bourgondiër die juist van lekker eten en drinken houdt. En omdat je hard werkt, een drukke baan hebt, is het juist ook heel fijn als de boog niet altijd gespannen staat. Een lekker etentje of een avond stappen met vrienden moet dan ook kunnen, vind je.

Als je na een avond stappen ‘s ochtends wakker wordt en tijdens het aankleden in de spiegel kijkt, zie je het fysieke resultaat van je Bourgondische leven en gebrek aan bewegen. Je baalt en neemt je voor om er iets aan te doen. Tegelijkertijd besef je dat dit waarschijnlijk ten koste gaat van je huidige leefstijl. 

Je twijfelt, want is dat wat je wilt? Gezonder eten en meer bewegen, terwijl je juist behoefte hebt aan gezelligheid en ontspanning. Je ervaart dubbele gevoelens bij de verandering in leefstijl die je te wachten staat. Je twijfelt, of anders gezegd; je bent  ambivalent. 

coaching door Stefan Bos

 

Motiverende gespreksvoering

Motiverende gespreksvoering is een op samenwerking gerichte, doelgerichte gespreksstijl met bijzondere aandacht voor verandertaal. 

Tijdens de coachsessies onderzoeken wij jouw ambivalentie. Wat zorgt ervoor dat je twijfelt? We werken samen aan het versterken van jouw persoonlijke motivatie en commitment om blijvend te veranderen.  

Alle soorten van gewoontegedrag lenen zich voor coaching. 

Voorbeelden van gewoontegedrag zijn:

  • Uitstelgedrag
  • Ongezond eten 
  • Te vaak shoppen
  • Agenda altijd volplannen
  • Geen nee kunnen zeggen
  • Overmatig televisiekijken
  • Overmatig internetgebruik

Spreekt jou dit aan, neem dan nu contact met mij op om een kennismakingsafspraak te plannen. Ik reken geen kosten voor dit eerste gesprek. 

In dit gesprek maken we kennis met elkaar en kijken wij naar de manier waarop wij samen de methodiek van Motiverende gespreksvoering  het meest effectief  kunnen toepassen. 

Plaatje coaching