Over ons

Over Stefan Bos

Over mij

Met het aansturen van medewerkers heb ik in de loop der jaren een soort haat-liefde relatie ontwikkeld. Niet alle aspecten van leidinggeven zijn aan mij besteed. Vooral administratieve klussen én oeverloze vergaderingen kunnen mij maar matig bekoren.

Vergaderingen waarbij het alleen draait om resultaten én elkaars vliegen afvangen vind ik zonde van mijn tijd. Ik raak mijn interesse kwijt en erger mij omdat ik veel liever bezig ben met de mensen met wie ik samenwerk en die van mij, in min of meerdere mate, sturing en richting vragen.

In de tijd dat ik opgesloten zit in een vergaderruimte had ik net zo lief op pad gegaan met Mark om hem te helpen bij het binnenhalen van een nieuwe klant of met Bianca gesproken over haar ambities om door te groeien. Daar zit mijn liefde, bij de mensen die het doen!

 

De eenheid binnen het team bewaken

Het moeilijkste aan het aansturen van een medewerker vind ik om de eenheid binnen een team te bewaken. Geen mens is gelijk. We hebben verschillende kwaliteiten, karakters, achtergronden, overtuigingen, drijfveren en waarheidsbeelden. Ga er maar aanstaan om daar een eenheid van te smeden én te behouden. Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar aansturen van mensen vind ik topsport. Er hangt bovendien veel van af. Wat dacht je bijvoorbeeld van de continuïteit van je onderneming?

Als zelfstandig ondernemer heb ik momenteel het voordeel dat ik met niemand rekening hoef te houden. Ik doe het allemaal zelf. Ik heb een visie en doel, en daar handel ik naar. Ga ik onderuit, dan kan ik alleen mijzelf daarvan de schuld geven, ben ik succesvol dan ziet die schouderklop op mijn eigen schouder voor de spiegel er best raar uit. Keerzijde is dat ik het allemaal alleen doe. Waarom ik je dit vertel? Simpel: vanwege het contrast met het werken in een team. De kracht van een team is de samenwerking. “Alleen ga je sneller, samen kom je verder”.

team

Mijn kracht als trainer/ coach

En dit is ook precies de reden waarom ik in 2012 de overstap heb gemaakt naar het vak van trainer/ coach. Hier ligt mijn kracht! Mensen leren om zichzelf uit te spreken, om zich bewust te zijn van eigen en andermans kwaliteiten en om deze efficiënt en succesvol te benutten. Maar ook op zoek te gaan waarom het met bepaalde typen mensen maar niet wil klikken. Hoe daarmee om te gaan en de samenwerking te verbeteren. En als laatste om mensen te helpen te veranderen. Alle ingrediënten om te werken aan de ontwikkeling van je medewerkers. Het geeft mij energie en voldoening als ik erin slaag mensen en/of teams in beweging te zetten. Niets geeft zoveel voldoening als dat.

Het vak van trainer is niet beschermd. Dit betekent dat iedereen in Nederland zich trainer mag en kan noemen. Maar hoe weet je nu als opdrachtgever of je te maken hebt met een professioneel trainer? Om die reden heb ik mij aangesloten bij de NOBTRA (Nederlandse Orde van Beroepstrainers). De NOBTRA is een vakorganisatie die werkt aan erkenning, toetsing en ontwikkeling. Dit keurmerk staat voor kwaliteit. Sinds 1 januari 2016 ben ik geregistreerd als Trainer NOBTRA (lidnummer 2016312).

Daarnaast heb ik diverse trainers- en coachopleidingen gevolgd en ben ik gespecialiseerd in persoonlijkheidsstijlen, drijfveren en motiverende gesprekstechnieken. Gewoon, omdat ik het zo ontzettend boeiende materie vind. Een vakgebied waar ik álles van wil weten. Wat ik leer, pas ik toe.

Zo ontwikkelde ik mijn eigen stijl als trainer. Ik hou van aanpakken, ben gedreven en enthousiast. Het draait niet om mij, maar om degene die wil veranderen. Ik hou een spiegel voor en confronteer mensen met hun eigen gedrag. Vanzelfsprekend op een respectvolle en empathische manier.

training van Stefan Bos

Wat ik van jou verwacht

Dat betekent wel iets als je met mij gaat werken. Houd er rekening mee dat ik ook van jou commitment vraag. Mijn verbondenheid met jouw onderneming is immers van voorbijgaande aard. Het succes en resultaat van de training of coaching is mede afhankelijk van de ruimte die geboden wordt om te leren, het nieuwe gewenste gedrag toe te passen en de manier waarop jij je team(lid) stimuleert én motiveert!
Zo heb ik intussen de krenten uit de pap: ik werk elke dag met teams. Met de mensen die het doen, in de organisatie van mijn opdrachtgevers. Veel mooier dan dit wordt het niet.