Teams

Teamtraining en coaching

Samenwerken is makkelijker gezegd dan gedaan

Samenwerken is makkelijker gezegd dan gedaan. Ieder mens is uniek en dat maakt dat zijn/ haar gebruikershandleiding anders is dan die van een ander. Ik hou van die diversiteit, niet in de laatste plaats omdat het leven er een stuk mooier en boeiender door wordt. De keerzijde van deze diversiteit is overigens diezelfde diversiteit.

Jouw team

Je hebt een team waar je trots op bent. Stuk voor stuk zijn jouw mensen professionals met hart voor de zaak. Je waardeert het werk dat zij verrichten en de bijdrage die wordt geleverd aan het succes van jouw onderneming. Je hebt reden om tevreden te zijn en de toekomst zie je met vertrouwen tegemoet. En toch maak je je zorgen.

Roddel en achterklap

Bijvoorbeeld omdat er wordt gekletst in je team. Niet met elkaar, maar over elkaar. Dat stoort je mateloos. In een overleg heb je dit al eens bespreekbaar willen maken, overigens zonder het gewenste resultaat te bereiken. De kaken blijven stijf op elkaar en als er al gepraat wordt, gaat dit op een stevig verwijtende toon. Het is duidelijk dat er onderlinge irritaties zijn die niet worden uitgesproken. Klaarblijkelijk wordt er onvoldoende vertrouwen (veiligheid?) ervaren om irritaties bespreekbaar te maken. En zolang dat het geval is zal de samenwerking in je team te wensen overlaten.

Wat jij wil is dat jouw mensen het lef hebben om hun onderlinge irritaties op een constructieve manier met elkaar te bespreken. Je wilt een veilige en vertrouwde omgeving creëren waarin elkaar aanspreken op gedrag net zo normaal is als iemand een goedemorgen wensen.

Kwaliteiten en vaardigheden

Ieder van jouw teamleden beschikken over kwaliteiten en vaardigheden. Grote kans dat dit ook één van de redenen is waarom je deze mensen hebt aangenomen. Zo ben je bijvoorbeeld heel blij met Bram. Hij is flexibel en veranderingsgezind. Hij loopt voorop als het gaat om nieuwe dingen uit te proberen. Maar zoals er geen licht kan zijn zonder donker, zo heeft die kwaliteit van Bram ook een schaduwzijde. Bram heeft geen rem, althans jij hebt hem nog niet gevonden. Bram wordt al snel te enthousiast. Op zulke momenten is sprake van totale chaos en valt er geen touw meer aan vast te knopen waarmee hij bezig is. Het lijkt wel alsof Bram met honderden dingen tegelijk bezig is. Dit zorgt voor onduidelijkheid bij collega’s en erger nog ook bij klanten.
Flexibel en veranderingsgezind, ja, maar chaos en onduidelijkheid kan je missen als kiespijn.

Waar jij nu behoefte aan hebt is iemand die Bram helpt om orde, helderheid en structuur te bewaren op momenten dat hij doorschiet. Hij moet leren niet met tig dingen tegelijk bezig te zijn én helder en duidelijk zijn in zijn communicatie. Je bent op zoek naar iemand die Bram daarbij kan helpen.  

Vermijden van conflicten

Zoveel mensen, zoveel ideeën en inzichten. Je bent blij met de inbreng van je mensen in overleggen. Je mist echter het vuur en de passie om met elkaar in discussie te gaan over de best mogelijke oplossingen voor de uitdaging(en) waar het team zich voor geplaatst ziet. Van jou mag het soms best schuren. Een stevige discussie op inhoud leidt immers vaak tot een betere aanpak/ oplossing. Nu mijden je mensen elke vorm van discussie als blijkt dat meningen en visies (te) ver uit elkaar liggen. En zo kan het gebeuren, dat uitdagingen van de ene vergaderagenda naar de volgende verschuiven zonder dat er écht actie wordt ondernomen. In plaats daarvan ontstaan bondjes en worden mensen persoonlijk aangevallen. Alsof dat een constructieve bijdrage is. Politieke spelletjes horen thuis in Den Haag, niet in jouw team.

Je droomt van levendige en boeiende vergaderingen waarin elkaars ideeën gehoord worden en het stellen van kritische vragen niet gemeden wordt. Alles met maar één doel voor ogen; het probleem dat op tafel ligt snel en effectief te verhelpen.

Als één van bovenstaande voorbeelden herkenbaar is voor jou, dan wordt het hoog tijd dat wij kennismaken met elkaar. Tijdens dit eerste gesprek hoor ik graag waar jij tegenaan loopt en waar jij, maar óók jouw team behoefte aan hebben. Al mijn teamtrainingen zijn maatwerk en gericht op samenwerken binnen het team.

Afhankelijk van het doel, de verwachtingen en wat er zich afspeelt in jouw team stel ik een traject samen. Onafhankelijk van de uitkomst van ons kennismakingsgesprek ontvang je van mij, gratis en voor niets, drie eerste tips om met je team aan de slag te gaan.