Trainingen

Trainingen voor teams en individueel

Teamtraining/ coaching

Al mijn teamtrainingen zijn maatwerk en gericht op samenwerken binnen het team. Afhankelijk van het doel van de teambegeleiding, wat er zich binnen het team afspeelt, de verwachtingen van deelnemers én opdrachtgever stel ik samen met jou een traject samen.

Communicatie

– Effectieve communicatie

Wat is dat toch? Telkens als jij en je collega met elkaar in gesprek zijn lijkt het wel alsof jullie afkomstig zijn van verschillende planeten. Je hebt het gevoel dat er niet naar je geluisterd wordt, sterker jullie praten langs elkaar heen. Het gevolg hiervan is dat je aan het eind van zo’n gesprek maar weinig bent opgeschoten. De samenwerking verloopt stroef en daardoor komen geplande doelen in gevaar.

Het klopt dat jullie afkomstig zijn van verschillende planeten en dus ook een andere taal spreken. En dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, zolang je maar leert te communiceren in elkaars taal.

In de training Effectieve communicatie leer ik je technieken gebruiken die je daarbij helpen. Je zult merken dat je  gesprekken met je collega een stuk prettiger en effectiever verlopen. En dit zal ongetwijfeld ook een positief effect hebben op jullie samenwerking en werksfeer. 

plaatje effectief communiceren

Bon-verbaal communiceren

– Non-verbale communicatie

Dit is al de tweede keer in korte tijd dat iemand aan je vraagt of je boos bent. En als je antwoord dat dit niet het geval is, ben je verrast door de reactie van deze persoon: “hmm, het lijkt er anders wel op, je kijkt heel boos!” Je vraagt je af hoe het komt.

Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Je houding zendt non-verbale signalen uit die opgevat kunnen worden als boos kijken. Je bent niet boos, maar je duistere blik doet vermoeden van wel. Non-verbale communicatie kan heel krachtig zijn en een eventuele verbale boodschap versterken of juist ontkrachten.

Een middelvinger opsteken is voldoende om duidelijk te maken wat je van iemand vindt. Dat hoef je hem/ haar niet nog verbaal duidelijk te maken. Onderuitgezakt zitten op een sollicitatie- gesprek draagt niet echt bij aan het beeld, dat je heel graag die baan wilt hebben en een opgetrokken wenkbrauw zou zomaar eens het signaal kunnen afgeven dat je twijfelt aan wat je collega zegt, al zeg je nog zo vaak van niet.

Non-verbale communicatie heeft effect op de manier waarop jouw boodschap met en zonder woorden overkomt.

In de training non-verbale communicatie bied ik je inzicht in het effect van non-verbale communicatie, leer ik je de non-verbale communicatie van anderen op te pikken én ben je je bewust van je eigen houding, mimiek, stemgebruik en intonatie. Je zal merken dat je beter begrepen en gehoord wordt, waardoor jouw contacten met collega’s en zelfs ook privé een stuk prettiger verlopen. 

– Samenwerken

Samenwerken lijkt zo makkelijk, maar in de praktijk kan het soms vies tegenvallen. Misschien ken je dat gevoel wel dat jij de kar in je eentje moet trekken. Waarom ben jij de enige die zich druk lijkt te maken over de voortgang van een project? De tijd begint te dringen en mensen willen maar niet in beweging komen. Hun ‘aan-knopje’ lijkt onvindbaar. Dit is niet wat jij je voorstelt bij samenwerken. Maar hoe zorg je er nou voor, dat de samenwerking verbetert?

Wat mij betreft begint samenwerken met (h)erkennen van je eigen kwaliteiten en de kwaliteiten waarin je doorschiet. Tijdens de training besteden we hier aandacht aan. Ik bied je inzicht in de verschillende rollen die er zijn binnen een team en hoe je met ieder van die rollen effectief kunt samenwerken. 

Je weet hun ‘aan-knopje’ te vinden zodat het niet langer voelt alsof jij er alleen voor staat. Het resultaat ie een fijne samenwerking waarbij jij en je team gebruik maken van elkaars kwaliteiten. 

plaatje feedback

– Feedback

Het is maandagochtend, tijd voor het wekelijkse overleg met je collega’s. Je bent zoals gebruikelijk op tijd én voorbereid. Dat valt niet te zeggen van al jouw collega’s. Sommige lijken er een sport van te maken om steevast te laat binnen te komen of onvoorbereid op de vergadering te verschijnen. En hoewel je je er wild aan ergert houd je je mond, of beperk je jezelf tot een enkele, vluchtige opmerking in het algemeen. Je baalt van jezelf, want als je eerlijk bent, zou je graag je collega’s aanspreken op hun gedrag. Maar hoe? Voor je het weet hebt je heibel in de tent. En dat is wel het laatste waarop je zit te wachten. 

In deze training leer ik je op een andere manier te kijken naar het gedrag van de ander. Vanuit een positieve invalshoek (h)erken je de kwaliteiten van de ander en maak je het ongewenste gedrag bespreekbaar. Je zult merken dat je na de training makkelijker feedback geeft, met als grootste winst dat je je collega’s nu wel aanspreekt op hun gedrag en verantwoordelijkheden zonder dat er gedonder ontstaat.  Sterker nog, jouw feedback zorgt ervoor dat ze ook in actie komen.