Are you ready to learn?!?

Mensen leren het beste uit zich zelf te halen

Een leven lang leren en ontwikkelen

trainingen voor teams

Stefan Bos professioneel trainen & coachen staat voor maatwerk. Ik help je graag bij het vergroten van je wereld en om de dingen te doen waar jij goed in bent! Ik daag je uit om jezelf duurzaam en succesvol te ontwikkelen. Een leven lang leren en ontwikkelen op basis van een intrinsieke motivatie, gedreven door de wetenschap en ervaring dat leren vooral ook heel leuk is. Leren betekent groei en ontwikkeling in wie jij bent, wat je doet en hoe je over dingen denkt.

Wat is de reden dat je collega altijd alles tot in de puntjes wil verzorgen?

VERANDERINGEN BEGINNEN MET INZICHT

Inschatten van mensen

Iedere dag heb je te maken met mensen. Met de ene persoon heb je de spreekwoordelijke klik en met de andere persoon heb je dat niet. Je begrijpt elkaar minder goed.

  • Waarom is jouw leidinggevende altijd zo kortaf?
  • Wat is de reden dat je collega altijd alles tot in de puntjes wil verzorgen?
  • Hoe komt het toch, dat je beste vriend nooit zijn afspraken nakomt en bovendien bijna altijd te laat is voor zijn afspraken?

Zelfinzicht

Om succesvol te kunnen zijn is zelfinzicht onontbeerlijk. Vragen als “Wie ben ik?”, “Wat vind ik leuk?” en “Wat past bij mij?” helpen je bij het verkrijgen van inzicht in wat je nodig hebt. Ze helpen om zelfsturing te geven aan je loopbaan en om je talenten ten volle te benutten. 

Profile Dynamics

Veranderingen beginnen met het verkrijgen van inzicht. Of het nu om jouw team gaat of om individuele behoeften, ik bied je de tools!  De instrumenten van Profile Dynamics zijn inzetbaar voor jou als individu en jouw team. 

Met elkaar teamprestaties verbeteren

Jezelf en anderen beter leren begrijpen​

Je kan jezelf en anderen beter leren begrijpen met behulp van DISC, een persoonlijkheidsanalyse. Het geeft inzicht in jouw eigen gedragsvoorkeursstijl (persoonlijkheidsstijl) en die van anderen.

Invloed van gedrag

Het kan je helpen om jouw eigen gedrag en dat van anderen beter te begrijpen. Met dit inzicht ben je beter in staat om jouw gedrag aan te passen. Je leert effectiever te communiceren, waardering te hebben voor verschillen en met elkaar teamprestaties te verbeteren. 

mensen uitdagen

om zich duurzaam en succesvol te ontwikkelen

Motivatie

Ieder mens streeft naar doelen die voor hem of haar belangrijk en waardevol zijn. Deze doelen zorgen ervoor dat je gemotiveerd bent én verantwoordelijkheid neemt voor je eigen ontwikkeling. Je ervaart zélf een wil en noodzaak, zonder dat deze jou wordt opgelegd. Jij bent ervan overtuigd dat wat je leert en ontwikkelt bijdraagt aan wie je bent, wat je doet en hoe je naar de wereld kijkt. Jij bent intrinsiek gemotiveerd.

Ambitie

Plezier hebben in je werk is belangrijk. Het motiveert je om nog beter te worden en om jezelf blijvend en duurzaam te ontwikkelen. Ambitie betekent voor jou de stip op de horizon, misschien zelfs wel het antwoord op de vraag 'Wat wil ik later worden als ik groot ben?' Ambitie is een extra motivatie om deel te nemen of brengt je het inzicht dat je niet op je plek zit. Een motivatie om je horizon te verbreden.

Aandacht

Hoe gemotiveert en ambitieus je ook bent, er is altijd een kans dat op enig moment de twijfel toeslaat. Je wilt heel graag, maar kan je het wel? Je weet dat het beter is om bepaald gedrag te veranderen en toch slaag je er niet in jezelf ertoe te zetten. Dan is het fijn om je twijfel te delen met iemand als ik, die je helpt om jouw persoonlijke motivatie te vinden om verandering in gang te zetten. Anders gezegd, jou helpt ruimte te creëren om gemotiveerd te kiezen voor effectief gedrag.

Praktijkgericht

De beste manier om te leren is door het gewoon te gaan doen; te oefenen in een omgeving en/of setting die de dagelijkse praktijk het dichtst nadert.

klassikale methode gecombinerd met online

BLENDED LEARNING

Blended learning is een combinatie van onderwijs die online educatief materiaal en mogelijkheden voor online interactie combineert met traditionele plaatsgebonden klaslokaalmethoden.

Het vereist de fysieke aanwezigheid van zowel leraar als student, met enkele elementen van studentcontrole over tijd, plaats, pad of tempo.